Blog

Samenkramen.nl

Samenkramen.nlSamenKramen is het actieve netwerk voor Zwanger “Nederland en België”, waar alle belangrijke informatie staat, die toekomstige ouders nodig hebben: voor, tijdens en na de bevalling.Ook als kraamzorg kom je soms in aanraking met ouders die een kindje zijn verloren. Dit kan zijn na het verlies of als er een gezond kindje is geboren nadat het gezin tijdens een vorige zwangerschap een kindje is verloren.Als kraamverzorgende ben je van grote betekenis in deze spannende en mooie periode. Je kunt ouders ondersteunen bij hun angst, verdriet en gemis en hen voelen laten zien en ervaren dat dit een ander kindje is, en het mogelijk is om vertrouwen op te bouwen op de manier die bij ze past.Fijn dat samenkramen.nl ook aandacht heeft voor ouders die een miskraam hebben gehad of een kindje verliezen tijdens de zwangerschap of na de geboorte.Waardevol om met ze samen te mogen werken zodat we elkaar versterken.Onder het kopje "pijn en verdriet" vindt je verschillende onderwerpen die hiermee te maken hebben. Ook vindt je hier verschillende deskundigen die jouw kunnen ondersteunen zoals ik. https://samenkramen.nl/specialist/nienke_van_gulik/Heb je vragen als je zwanger wilt worden, zwanger bent of als je kindje geboren is?Neem dan zeker een kijkje op hun website: www.samenkramen.nl. Staat je vraag er niet bij dan kun je hen altijd mailen via info@samenkramen.nlBen je professional en heb je te maken met ouders die een kindje zijn verloren en wil je meer informatie hoe je hiermee om kunt gaan?Neem contact met mij op https://www.nienkecoacht.nl/voor-professionalshttps://samenkramen.nl

Lees meer »

Vraag 4 Focus, wat zou je graag willen bereiken?

Als je weet wat je bedoeling is, waarom je iets wilt of doet is het makkelijker om je doelen te laten zoals ze zijn, of om ze op een gegeven moment bij te stellen, als dat nodig is. Dat kan zijn als je bijvoorbeeld een gesprek hebt op je werk of op school/psz/kdv betreft je kinderen. Wat wil je minimaal bereikt hebben, als het gesprek is beëindigd. Het kan zijn dat je in ieder geval gezegd hebt wat voor jou belangrijk is. Als je voor jezelf helder hebt, wat voor jou belangrijk is, laat je je minder snel afleiden, en als dit toch gebeurt, is dat niet erg, omdat je weet waar je naartoe wilt. Je wilt bijvoorbeeld 10 km kunnen hardlopen, dat is wat je graag wilt. Hier ga je je op focussen. Er is een reden waarom dit op dit moment niet lukt. Wat doe je of durf je niet, waardoor je niet hardloopt of de 10 km niet haalt.

Lees meer »

Er komt niks uit mijn handen

Er komt niks uit mijn handen. Ik zit al een aantal dagen met dingen in mijn hoofd. Dingen die ik op papier wil zetten, maar waarvan het niet lukt. De woorden kloppen niet, of ik krijg niet geschreven wat ik precies wil zeggen. Het is niet goed genoeg. Dat heb ik niet alleen, met iets opschrijven, maar sowieso met in de actie gaan, op het moment.

Lees meer »

Vraag 3: Hoe geeft jou lichaam aan dat het genoeg is?

Hoe geeft jou lichaam aan dat het genoeg is? Goed naar je lichaam luisteren, hoor ik vaak. Ik heb een hekel aan deze zin en toch zit er een kern van waarheid in. ... Want hoe of op welke manier geeft jou lichaam aan, dat je op moet letten? Dat je tegen een grens aan zit of er misschien al wel overheen bent gegaan?

Lees meer »

Vraag 2: Wat wil ik écht veranderen op dit moment?

Moe was ik,er kon geen koffie tegenop. Als het vakantie was, voelde ook de moeheid achter mijn ogen prikken. Ik vond het lastig om mijn rust re pakken en een tukje doen.....wilde ik wel, maar er was altijd wel iets waarvan ik vond, dat dat gedaan moest worden. En als ik her besluit had genomen om toch even mijn ogen dicht te doen, was het net die keer dat 1 van de jongens wakker werd.

Lees meer »

5 manieren voor bewustwording en om keuzes te maken vanuit jezelf.

5 manieren voor bewustwording en om keuzes te maken vanuit jezelf. Op een gegeven moment in je leven, ontdek je dat je een kinderwens hebt. Dit moment is per persoon heel verschillend en ook het proces ernaar toe kan voor iedereen verschillend zijn. Je bent in verwachting, bevallen, en ouder van jullie kindje. Ook als je een kindje hebt verloren ben je ouder.

Lees meer »

Verwachting

Op het moment dat je samen met je partner een kinderwens hebt, heb je verwachtingen. Verwachtingen over: * hoe het is om zwanger te worden en zijn * hoe je kindje zal zijn en hoe hij/zij eruit ziet. * welke naam je je kindje gaat geven die bij hem/haar past. * hoe je zelf als moeder of vader bent * hoe je het ouderschap samen met je partner invulling geeft en zal ervaren.

Lees meer »

Wat past het beste bij jou?

Op het moment dat ik contact op moet nemen met de huisarts, doe ik dat in eerste instantie niet. Mijn gedachten nemen de overhand en die bepalen vervolgens mijn handelen. Want ja 'het zal wel meevallen', 'de dokter zal wel denken'. Op het moment dat ik besloten heb, om de volgende dag de dokter te bellen, voel ik me ineens veel beter, en denk ik' oh, het gaat wel weer'. Met als gevolg dat ik niet bel.

Lees meer »

Sinterklaasfeest

Sinterklaas en zijn pieten is voor ouders en hun kinderen genieten. Maar wat als je hier wel van zou willen genieten, maar het even niet kan of lukt?

Lees meer »

Hoezo vergelijken met een ander?

Ik hoor clienten vaak zeggen: 'oh waarom lukt het mij niet om los te laten'. 'Hoezo kan ik die rust niet ervaren/vinden'. 'ik wil zo graag weer meer energie, waarom kan die ander het wel en lukt het mij niet?' Op dat moment ben je de fietser in ademnood. Je kunt jezelf vergelijken met de ander en de motor die hij/zij heeft. Die motor helpt de ander om op zijn bestemming te komen. Wat is jou motor om tot rust te komen, energie te hebben of dingen los te kunnen laten? We zijn allemaal onderweg en volgen ons eigen pad en op onze eigen manier en eigen tempo. We komen uiteindelijk op de plaats van bestemming.

Lees meer »