Zonnetje, boek en verlangen naar rust.

Gepubliceerd op 10 maart 2018 om 21:09

Als ik eenmaal in een boek zit, kan ik mij er helemaal in verliezen.
Heerlijk vind ik het, om helemaal te verdwalen in een verhaal.
Of boeken over communicatie of over de mens vind ik interessant.

Zonnetje, verlangen naar het lezen van een boek en rust!

Zittend in het zonnetje, die snel komt:). Dit is ook een manier om tot rust te komen en even alles laten voor wat het is.
Ik merk dat ik op dit moment, moeite heb om deze rust te vinden, waar ik behoefte aan heb.

Als ik eenmaal in een boek zit, kan ik mij er helemaal in verliezen.
Heerlijk vind ik het, om helemaal te verdwalen in een verhaal.
Beken over communicatie of over de mens vind ik ook interessant.

Het laatste boek wat ik gelezen heb is:
'Vrede kun je leren' van David van Reybrouck en Thomas D' ansebourg.
Met hen maakte ik al eerder kennis, door geweldloze communicatie.
Op het moment dat ik zelf coaching had, leerde ik dat dit een vorm was, hoe ik mijn behoeften kon vaststellen en aangeven wat ik nodig had.
Het zei mij, op dat moment nog niet zoveel als nu. Nadat ik boeken had gelezen over geweldloze communicatie en een training volgde.

En dit boek bevestigt het weer. Geschreven naar aanleiding van recente aanslagen in Europa
Hoe belangrijk het is om als individu, onze behoeften te begrijpen, te herkennen en te uiten. En om die van anderen te begrijpen en te herkennen. Samen nagaan wat een passende oplossing is. Als we dat niet doen, raken we teleurgesteld, ontmoedigd en geïrriteerd. Omdat we niet gezien en gehoord worden. Niet door de ander en dus ook niet door jezelf. Dit leidt vroeg of laat tot (verbale)agressie of geweld tegen onszelf of de ander.

De schrijvers pleiten voor mindfullness, geweldloze communicatie en compassie op school, werk en thuis. Waarom vinden we het zo normaal om tanden te poetsen en je uiterlijk te verzorgen, en verwaarlozen we onze mentale verzorging? 10 minuten per dag helemaal stil zijn/zitten maakt al verschil.

Doe jij dit ?
Waar zorg jij beter voor?
Laat het weten in een reactie hieronder.
A. Uiterlijke verzorging
B. Mentale verzorging
C. Beide zijn goed in balans

Ps. In dit boek refereren ze aan de boeken van Nelson Mandela. Ik ben benieuwd hoe deze boeken zijn. Heb je die gelezen? Laat me weten wat je hiervan vond.

Www.nienkecoacht.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.