Sporten...motiverend of een worsteling

Gepubliceerd op 5 mei 2018 om 20:15

Sporten....motiverend of een worsteling?

Vanmorgen de wekker gezet om baantjes te zwemmen. Heerlijk begin van de dag.
Afgelopen maandag heb ik 9.5 km gewandeld en woensdag gezwommen.
Lekker is dat. Het gevoel dat je wat gedaan hebt.
Een tijdje geleden toen het iets beter weer werd, wilde ik naar buiten. Buiten bewegen.
Al komt dan snel de vraag wat dan?
Gisteren zag ik skates staan en dacht: 'dat is ook leuk om te gaan doen'. Net zoals hardlopen wat ik een aantal weken geleden weer heb geprobeerd.
Ik heb mijn hardloopschoenen uit de kast gepakt, nagegaan bij de fysio of het oké was dat ik ging proberen te hardlopen(vanwege mn rug) en een schema gemaakt.
Heerlijk was het. Niet te lang weg, moe en lekker buiten. Even nergens aan denken en gaan. Dat deed ik vroeger ook op de racefiets. Even een rondje en dan alleen focussen op je km teller.
Helaas bleek het hardlopen toch niet zo goed idee want ik kreeg weer last van mn rug. Dus toch terug naar wandelen, fietsen, zwemmen en de hoola hoop.
Heel af en toe val ik weer even terug in het verlangen om alles te kunnen doen wat ik zou willen qua sport. Net als nu......

Een aantal jaar geleden was dit verlangen groter en heftiger. Ik moest afscheid nemen van de dingen die ik graag deed maar door mijn rug niet meer lukte. Een andere modus vinden die passend was bij mij, mijn gezin en werk. Dat is een zoektocht en worsteling geweest om opnieuw het evenwicht te vinden en te kijken naar de mogelijkheden die ik had.

Want een 'gewone' sportschool durfde ik niet aan. Ik wist dat het belangrijk is om mijn buik en rug spieren te trainen en de kans op rugpijn te verminderen.
De angst om over mijn grens te gaan en weer last te krijgen van mn rug was te groot en heb ik die stap niet gezet en ben op zoek gegaan naar alternatieven.

Tijdens coaching begeleid ik vaak mensen die worstelen met de motivatie om te sporten, hun gewicht en een 'stok achter de deur ' hebben om te gaan.

Afgelopen maandag was ik bij JeroenSport in Schiedam.
Een mooie sportstudio waar je je direct op je gemak voelt.
Jeroen biedt persoonlijke aandacht voor je en ziet je mogelijkheden. Samenwerken vindt hij ook belangrijk, zowel met de trainer als met de andere deelnemers.
Bij Jeroensport gaat het om het proces en dan komt je resultaat vanzelf.
Nieuwsgierig?
Neem een kijkje op zijn site https://www.jeroen-sport.nl

Ps. Herken je jezelf in mijn worsteling?
Sta je ook op een punt in je leven dat je het evenwicht kwijt bent?wil je nagaan hoe je op een andere manier om kunt gaan met de situatie(s) waar je nu in vast loopt?
Stuur een mail naar nienkecoacht@outlook.com en maak een afspraak voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek. https://www.nienkecoacht.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.