Boeken

Perfecte moeders bestaan niet.
Perfecte bevallingen bestaan niet.

In 2009 kreeg ik het advies om contact op te nemen met Diana Koster. Zij was verloskundige en vrouwencoach. Ik belde haar op, en weet nog heel goed, dat ik opgelucht was, dat ze de telefoon niet opnam.
Maar helaas, ze belde mij direct terug, dus ik deed mijn verhaal in het kort en we maakte een afspraak. ...
Ik ging naar haar toe en had mezelf voorgenomem: 'als ik het niks vind, ben ik zo weer weg'.
Je begrijpt dat ik dit niet gedaan heb. Na een aantal jaar heb ik nog een coachingstraject bij haar gedaan. Regelmatig komen haar woorden weer terug in mijn gedachten, die mij zo hebben geholpen en nog steeds helpen.

In 2012 kwam haar eerste boek uit.
'Perfecte moeder bestaan niet'.
Dit boek bestelde ik direct en had ik binnen één dag uit.

Zwanger zijn en moeder worden. Dat zorgt voor een grote verandering in je leven. Een mooie verandering. Toch kun je het er ook heel moeilijk mee hebben en is de roze wolk soms ver te zoeken. Je kunt je eenzaam voelen als je denkt dat je de enige bent die moeite heeft om een nieuwe balans te vinden. Maar je bent zeker de enige niet!
(staat op de achterkant van het boek)

In 2016 kwam haar tweede boek uit.
'Perfecte bevallingen bestaan niet'.
Ik was aanwezig bij haar boekpresentatie en dat was een bijzondere ervaring.

Een kwart van de vrouwen kijkt na drie jaar met een negatief gevoel terug op hun bevalling. Na een ingrijpende bevalling kun je het gevoel hebben dat je 'anders'f unctioneert. Alsof de 'bliksem' is ingeslagen in je systeem. De herkenbare verhalen van andere ouders, gecombineerd met inzichtgevende oefeningen en praktische tips in dit boek kunnen je helpen deze bliksem uit je systeem te verwijderen. In jou belang, in het belang van je baby, je partner en de relatie tussen jullie drie.
(staat op de achterkant van het boek)

Diana vroeg mij weleens of ik het boek kon promoten en eerlijk gezegd wist ik nooit zo goed hoe ik dat kon doen. Ik raad haar boeken wel aan bij anderen en ik leen mijn boeken uit aan degene die het willen lezen.

Diana Koster overleed onverwacht op 25 april 2016.

Nu weet ik wel, op welke manier ik haar boeken en gedachtegoed kan doorgeven.
Dit is het moment om via de weg haar boeken te promoten.
Ze had de droom, dat haar boek 'perfecte bevallingen bestaan niet' ook in het engels zou worden uitegegeven. Dat is nu werkelijkheid. Dus mocht je het boek liever in het engels willen lezen of mensen kent in het buitenland die baat hebben bij het boek. Geef het door en tip hen!
(met toestemming geplaatst)

Als je de boeken hebt gelezen, zou ik het leuk vinden om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter of stuur een bericht via de mail nienkecoacht@outlook.com

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Altijd een kind tekort van Jeannette Rietberg

Als je in verwachting bent, is dit spannend en je denkt over veel dingen na. Misschien denk je er minder over na wat de risico’s zijn van een zwangerschap. En dat is logisch want het gaat vaker goed dan niet goed. En je wilt je zelf niet angstiger maken dan nodig is.

Maar wat, als je kindje overlijdt tijdens de zwangerschap of na de geboorte?Daar kun je geen antwoord op geven, want als je hier niet zelf mee te maken hebt, is het onmogelijk om in de gehele omvang te begrijpen hoe dit voelt en is. Je kunt wel iemand steunen en er zijn voor diegene.

Hoe moeilijk is het om het verlies van een baby van dichtbij mee te maken ; als vriend of vriendin, familielid, zorgverlener of professional? Dit vraagt veel van je en je kunt je onmachtig voelen, tekort schieten. Het liefste neem je het verdriet voor een deel over van de ander, al weet je dat dit niet kan.

Het heeft mij geholpen om er veel over te lezen. Want lezen helpt je om je gedachten te ordenen en orde heb je nodig wanneer je leven in het teken staat van verlies en intens verdriet. Alleen een boek wat alle aspecten omvat, was er niet op dat moment.

Nu wel!

Altijd een kind te kort is een handboek voor ouders die zwanger zijn of willen worden nadat zij eerder een baby verloren rond de geboorte. Hoe ga je om met je angsten, onzekerheden, het verdriet van het verlies en tegelijkertijd de blijdschap om wat er komen gaat? Op welke medische verschijnselen moet je extra alert zijn? Hoe communiceer je met je zorgverlener, of liever gezegd zij met jou? Want ook zorgverleners krijgen in dit boek inzicht in de specifieke problematiek.

Ik raad iedereen aan die zelf te maken heeft (gehad) met je baby die overleden is en ook de wens heeft voor een zwangerschap na verlies van je baby, dit boek te lezen. Ook familieleden, vrienden, vriendinnen, zorgverleners, professionals die te maken krijgen met mensen in hun omgeving die een baby verliezen of verloren hebben, wil ik adviseren om dit boek te lezen.

Het neemt je mee in de verschillende fases waar je mee te maken kunt krijgen, als je de wens hebt voor een nieuwe zwangerschap na het overlijden van je baby. Het is herkenbaar en een bevestiging dat je niet de enige bent, die bepaalde gedachten of gevoelens heeft. Het boek geeft je ook praktische tips, die je kunt toepassen.

Een aantal quotes uit het boek:

Rouwen is:
*keihard werken
*strijd/gevecht
*dag en nacht
*zelf te overleven
*vechten voor je relatie
* vechten om je gezin bij elkaar te houden en te laten functioneren
*om je vrienden en familie begrip voor je te laten hebben of ze juist van je lijf te houden met hun onbegrip en pijnlijke raadgevingen *begrip op je werk, omdat je bepaalde werkzaamheden niet meer kunt of aankan *om je geloof niet helemaal te verliezen of juist afscheid van te nemen.

“Als ouder kun je je schuldig voelen, als je een nieuwe zwangerschap overweegt. Het lijkt alsof je ontrouw bent aan je overleden baby.” “Naast gevoelens van intens verlangen, kreeg ik immens verdriet om mijn overleden baby”.

De hoofdstukindeling kun je vinden op www.altijdeenkindtekort.nl
Heb je vragen of wil je reageren stuur een bericht of mail naar nienkecoacht@outlook.com
(met toestemming geplaatst)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.