Partnerles, zwanger na verlies en voorbereiden op jullie bevalling

Als moeder ben je niet de enige die te maken krijgt of heeft met een achtbaan aan emoties. Ook jij als vader kan te maken hebben met emoties die impact hebben Je voelt je betrokken en bezorgd en misschien ervaar je ook momenten van angst naast je blijdschap.
De ene man wil daar wel over praten en de andere man niet. Je wilt graag wat doen en betekenen, maar buiten de praktische zaken is er in de periode van zwangerschap weinig wat een man kan doen.

De relatie tussen de meeste ouders versterkt na het verlies van hun baby. Als je van elkaar accepteert dat je verschillend met verlies omgaat en het oke vindt hoe de andere hiermee omgaat met het verlies en de nieuwe zwangerschap, dan blijf je goed met elkaar in contact.
Jullie hebben samen een verlies ervaren, jullie hebben samen en op je eigen manier gerouwd, je hebt samen besloten om een nieuwe zwangerschap aan te gaan en te durven. Straks ben je samen tijdens de bevalling en verwelkom je samen jullie baby. Ondanks dat er verschillen zijn tussen jullie mag je ook trots zijn op hoe je dit samen hebt gedaan en doet.

Je merkt dat je behoefte hebt aan praktische informatie over de bevalling en wat je kunt verwachten en het delen van je vragen en ervaring met ouders die ook zwanger zijn nadat ze hun kindje zijn verloren.

Voor wie:

Partnerles: zwanger na verlies en voorbereiden op jullie bevalling is voor ouderparen die zwanger zijn nadat ze een kindje zijn verloren tijdens de zwangerschap of na de geboorte.

Bedoeling:
Je bereidt je samen menstaal en fysiek voor op de bevalling waarin je praktische informatie krijgt en er ruimte en aandacht is voor het eerdere verlies, voor jullie verwachting en zorgen.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Houdingsadviezen tijdens de zwangerschap, bevalling en na de bevalling
 • Verandering die plaatsvinden in je lichaam
 • Functie van de bekken en bekkenbodemspieren.
 • Ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken die je kunt toepassen tijdens de zwangerschap en bevalling
 • De verschillende fases van de bevalling
 • Informatie over je ervaring van het verlies van je baby en de ervaring van een nieuw leven in je buik.
 • waarin aandacht is voor het verdriet, de angst, blijdschap en ontspanning.
 • Je kunt je ervaring delen met mensen die begrijpen hoe je je voelt.
 • Je krijgt handvatten om bewust te kijken, te kiezen en te ervaren dat je een keuze hebt om met deze gevoelens en gedachten om te gaan waarin je zal merken dat ze je niet hoeven te belemmeren maar juist helpend zijn voor je waardoor je met vertrouwen je bevalling tegemoet gaat en dat jij en je partner elkaar hierin kunnen ondersteunen.

  Wie zijn wij:

Josée van der Kooij, YVLO Zwangerfit Coach van Statiek https://statiek.nl/over-statiek/over-josee en Nienke van Gulik, NLP Coach en ervaringsdeskundige van NienkeCoacht bieden een partnerles na verlies aan voor ouderparen die zich graag samen willen voorbereiden op de bevalling nadat ze een verlies hebben ervaren. 
Deze partnerles bieden zij  één keer per 3 maanden aan en je kunt deelnemen aan één van de geplande avonden. 

Data's:

Vrijdag 11 oktober 2019

Tijd: 19.00-21.30 uur
Locatie: Vlaardingen

Vrijdag 10 januari 2020
Tijd: 19.00-21.30
Locatie: Vlaardingen


Maandag 30 maart 2020
Tijd: 19.00-21.30
Locatie: Vlaardingen

 

Vrijdag 19 juni 2020
Tijd: 19.00-21.30
Locatie: Vlaardingen

Kosten: € 65,- per paar

Aanmelden: 
Meld je aan voor één van de lessen door een mail te sturen naar info@nienkecoacht.nl of vul onderstaand formulier in en wij  nemen contact met je op.
Mocht je nog vragen hebben of vooraf willen overleggen, neem gerust contact op met Josée 06 53 42 18 92
info@statiek.nl of Nienke 0646621552.