Zwangerschapscursus na verlies

Zwangerschapscursus na verlies start op een nader te bepalen data bij voldoende aanmeldingen.


Voor wie:
Zwangerschapscursus na verlies
is een cursus voor vrouwen die zwanger zijn nadat ze een kindje zijn verloren tijdens de zwangerschap of na de geboorte.

De bedoeling:

De bedoeling is om ondersteuning te bieden die je nodig hebt tijdens de zwangerschap waarin je te maken hebt met verschillende emoties en gevoelens.

  • waarin aandacht is voor het verdriet, de angst, schuldgevoel, blijdschap en ontspanning.
  • Je kunt je ervaring delen met mensen die begrijpen hoe je je voelt.
  • Je krijgt handvatten om bewust te kijken, te kiezen en te ervaren dat je een keuze hebt om met deze gevoelens en gedachten om te gaan waarin je zal merken dat ze je niet hoeven te belemmeren maar juist helpend zijn voor je.


Onderwerpen:
Naast de informatie over de recente ervaring van het verlies van je baby en de ervaring van een nieuw leven in je buik vormen de volgende thema’s de inhoud van de cursus:
1.Combinatie blijdschap, angst en verdriet 
2.Angst en vertrouwen, hulp/ondersteuning zorgverleners 
3.Rouw en omgeving 
4.Fases in zwangerschap en hechten 
5.Voorbereiding bevalling/geboorte en kraamtijd  
6.Partnerles

Aanleiding en eigen ervaring:
Op het moment dat ik zwanger was na het verlies van onze dochter had ik mij opgegeven voor een zwangerschapscursus.  Mijn hoop was dat ik mijn gevoel hierin kwijt kon. Helaas was mijn ervaring anders. Ik zat tussen de "blije" moeders waardoor ik mij niet op mijn gemak voelde. Ik vond dat ik hen niet kon belasten met mijn ervaring, voorzichtige blijheid, in combinatie met gevoelens van angst en verdriet waardoor ik mij eenzaam en alleen voelde in de groep.
Ik vroeg me af hoe ik me kon verhouden ten opzichte van de groep en de cursusleidster.
Aangezien mijn verwachtingen en hetgeen ik nodig had niet overeenkwamen met de inhoud van de cursus heb ik ervoor gekozen om te stoppen.
Dit is de reden dat ik de "zwangerschapscursus na verlies" heb ontwikkeld vanuit mijn coachpraktijk.


Ik ben ervaringsdeskundige en heb ervaring met het begeleiden van groepen waarin NLP een onderdeel is.
Ik werk samen met gastdocent Josée van der Kooij. Zij is zwangerschapsdocent, geeft zwanger en fit en is bekkentherapeut. Daarnaast kan ik deelnemers doorverwijzen naar specialistische hulp als dat nodig is.

Praktische gegevens:

Wanneer: Nader te bepalen.
Aantal lessen: 6 lessen voor de bevalling inclusief partnerles
Waar:  Vlaardingen. 
Kosten: € 175,- (incl BTW)
Aanmelden: Vanaf week 12 van je zwangerschap tot aan je bevalling kun je deelnemen en aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. Wil je eerder deelnemen of op een ander moment, laat het even weten.

Mocht je vragen hebben kun je altijd contact opnemen via het contactformulier op deze pagina of stuur een mail naar info@nienkecoacht.nl

Contactformulier

Aanmeldformulier Zwangerschapscursus  na verlies