Wie ben ik

Ik ben Nienke van Gulik(1979)van NienkeCoacht en ik coach mensen die te maken hebben, of hebben gehad met een miskraam of verlies van een kindje tijdens de zwangerschap of na de geboorte. Ouders die zwanger zijn na verlies of tijdens het ouderschap nadat je een kindje bent verloren.

Ik ben ervaringsdeskundige en weet dat een zwangerschap en de geboorte van een gezond kindje niet altijd vanzelfsprekend is en welke impact dit op je heeft. Ik heb zelf een miskraam gehad en na enige tijd was ik weer zwanger. Ik durfde niet blij te zijn en na de eerste echo bij de verloskundige kreeg we een slecht bericht. Na een periode van echo's en onderzoeken waarin spanning, hoop en vrees zich afwisselden ben ik na 22 weken zwangerschap bevallen van onze dochter waarna ze is overleden. 
De impact van dit verlies, verdriet en gemis was enorm.
Ondanks dat ik veel steun had vanuit mijn omgeving en mijn verloskundige had ik meer nodig om dit verlies te dragen.  Hoe moest ik hiermee omgaan, met de tegenstrijdige gedachten en gevoelens hierbij en ook met het uiten van mijn behoeften naar mijn omgeving. Ik vond het lastig om met vrouwen die wel zwanger waren om te gaan. Waarom zij wel....vroeg ik mij af.
De kinderwens had ik nog en ik wist dat een broertje of zusje, onze dochter niet zou vervangen. Ik heb geleerd dat het verlies en verdriet van onze overleden dochter naast de wens kon en mocht bestaan van onze wens om een gezond kindje in onze armen te mogen houden. 
Ik ging door verschillende periodes heen:
Miskraam, verlies van onze dochter, de wens om zwanger te worden, zwanger na verlies en het ouderschap waar het verlies van onze dochter op verschillende momenten er is. De ene keer heftiger dan de andere keer, maar zij is onderdeel van ons gezin. 

Ik heb op verschillende momenten in deze fases hulp gehad en gezocht van een coach. Hoe eng en spannend ik dat ook vond. 


Coaching heeft mij geholpen om weer vertrouwen te krijgen en voorzichtig te denken aan de volgende stap.  De kleine doelen die ik had, te doen en te ervaren dat dit mij rust en vertrouwen gaf om uiteindelijk grotere doelen te behalen door middel van kleine stappen.
Door de coaching kreeg ik meer inzicht in mijn patronen en was ik beter in staat om te bepalen wat belangrijk voor mij was. Keuzes te maken wat ik belangrijk vond en op welke manier ik met mijn omgeving om kon gaan, of het besluit nam om afstand of afscheid te nemen van mensen.  
Het traject was in sommige fases zwaar, maar vanuit mijn intrinsieke motivatie, moed en de wil om mijn doel te bereiken, ben ik het aangegaan.
Ik heb er nooit spijt van gehad en heb er dagelijks nog baat bij.

 

En dit is wat ik jou ook gun!                                                                                                                                            Is dit waar je op zoek naar bent? 
Twijfel niet langer en denk aan de uitspraak van Pippi Langkous.

 

'Ik heb het nog nooit gedaan
Dus ik denk dat ik het wel kan'.

 

Coaching van mij:
Het is jouw proces en daar gaat het om.
Jouw vraag is de basis van onze gesprekken en ik volg jouw tempo.
Als mens ben je meestal goed in staat om alles wat je doet, te beredeneren. Dit kan je belemmeren en je het gevoel geven dat je alleen maar piekert en je gedachten in rondjes blijven cirkelen.
Ik luister naar je zonder oordeel waarin we de situaties  'ontleden' waar je in vastloopt. Hierdoor krijg je inzicht en ruimte om dingen los te laten. 
Samen bepalen we je focus, waar je naartoe wilt, wat is de stip aan de horizon voor jou? 

Ik zorg ervoor dat je bij de kern blijft en indien het nodig is, maak ik je bewust van je eigen gedrag, handelen of denken, en zet ik je aan tot actie.  Dit doe ik door in alle veiligheid en sta ik naast je. Ik breng overzicht aan in de wirwar en alle puzzelstukjes leggen we samen weer op hun plek. 
Doordat je zelf aan het denken gezet wordt, ben je in staat om zelf je keuzes te maken en zal je zien dat je meer kan, dan je misschien verwacht had. 

Door de combinatie van je eigen plan, jouw vraag als basis, focus, mijn (kritsche) vragen, is jouw coachtraject altijd op maat.
Kom je er zelf niet meer uit en merk je dat het verlies wat je hebt of hebt meegemaakt meer impact op je heeft dan je dacht. Dat het effect heeft op jou in het dagelijks leven in relatie met je partner, kinderen en werk.

Neem contact met mij op voor ondersteuning

Vul onderstaand formulier in of stuur een mail naar info@nienkecoacht.nl 
Bellen of appen mag ook: 0646621552.